RIPARILLE ILMOITTAUTUMINEN

Mikkelissä ilmoittaudutaan rippikouluihin syys-lokakuun vaihteessa. Jokaiselle Mikkelin Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulu-ikäiselle nuorelle lähetetään kotiin kotiin kutsukirje, jossa on ohje kuinka ilmoittautuminen tapahtuu.

Jos nuorella on turvakielto tms. niin kirje ei löydä perille. Tällöin kannattaa ottaa yhteyttä nuorisotyönohjaaja Minna Suihkoseen, minna.suihkonen@evl.fi / 0400 143 453 

Kirje löytyy myös tästä:

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti, linkki ilmoittautumiseen tässä (auki 24.9. klo 12-1.10 klo 23.59). 

Ryhmiin otetaan ensisijaisesti oman seurakunnan jäseniä, joille rippikoulu on ilmainen. Jos paikkoja jää, niin silloin niille paikoille otetaan muita kuin kotiseurakuntalaisia. Heille rippikoulu maksaa leirinä 250 euroa ja päiväkoulu 180 euroa.

Mikkelissä on kaksi omaa leirikeskusta, Ruunaniemen ja Susiniemen leirikeskukset. Talvella hiihtolomaripari pidetään Ruunaniemessä.

Ilmoittautumisohje

RIPARI TULEE, OLETKO VALMIS?

Joka vuosi suuri joukko mikkeliläisiä nuoria käy riparin. Nyt on sinun vuorosi liittyä tuohon joukkoon, oletko valmis?

Ripari on elämän koulu, jossa sinulla on oiva paikka kysellä suuria ja pieniä kysymyksiä. Riparilla mietitään kasvamista, rakkautta, kuolemaa, kärsimystä, ystävyyttä ja kaikkea tärkeää. Ja parasta on, että riparilla tuo pohtiminen tehdään mitä hauskimmalla tavalla ja parhaassa seurassa.
Riparilla opiskellaan, lauletaan, leikitään, pelataan, syödään ja saunotaan. Välillä nauretaan, hiljennytään, mietitään elämän tarkoitusta ja omaa suhdetta Jumalaan. Saadaan uusia ystäviä ja opitaan tuntemaan myös omaa seurakuntaa paremmin.

ENNEN RIPARIA?

Ripari rakennetaan nuorta varten ja se koskettaa koko perhettä. Toivomme, että nuoret käyvät kunnon keskustelun riparivalinnoistaan vanhempiensa/huoltajiensa kanssa ennen riparille ilmoittautumista.

Riparille voivat tulla ensi vuonna 15 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat mikkeliläiset nuoret (riippumatta kuuluuko seurakuntaan tai ei). Nuoret, jotka ovat aloittaneet koulun 6-vuotiaana, voivat anoa erityislupaa käydä riparin luokkatovereidensa kanssa. Tässä tapauksessa ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon. Huomaa, että myös kirkkoon kuulumaton (eli väestörekisteriin kuuluva nuori) voi tulla riparille. Konfirmaatiojuhlaan osallistuminen edellyttää kuitenkin kastetta ja kirkkoon kuulumista. Kirkkoon voi liittyä helposti riparin yhteydessä.

Riparin käyminen voi elämäntilanteesta johtuen joskus tuntua nuoresta hankalalta. Riparin käymisen siirtäminen vaikkapa vuodella on mahdollista. Riparin käyminen vuotta myöhemmin voi olla hyvä vaihtoehto, jos nuoren elämässä on paljon vaikeita asioita, kuten sairautta tai surua. Jos ilmoitat siirtäväsi riparin vuodella, niin lähetämme mielellämme sinulle seuraavana vuonna ripari-infon.

MITÄ RIPARI EDELLYTTÄÄ? (vanhemmat)

Riparilaiselta edellytetään osallistumista koko riparin ohjemaan. Tavoitteena on, että ripari on sama koko ryhmälle. Se sisältää noin 80 tuntia oppimista ja kestää aina vähintään puoli vuotta

Riparin opet toivovat, että myös vanhemmat olisivat kiinnostuneita nuorensa riparista. On tärkeää, että perheessä tuetaan nuoren riparin käymistä esimerkiksi järjestämällä siihen tarvittavaa aikaa ja kuljettamalla nuorta eri tapaamisiin. Ripari käydään vain kerran - se on ainutlaatuinen jakso nuoren elämässä.

Seurakunnan leirikeskuksissa noudatetaan tupakkalain määräyksiä. Ripareilla tupakointi on kokonaan kielletty. Leiririparille ilmoittuminen tarkoittaa sitoutumista tupakoimattomuuteen koko leirin ajaksi. Leirimme ovat päihteettömiä.

Riparit ovat maksuttomia Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan jäsenille. Muille leiriripari maksaa 250 euroa ja päiväripari 180 euroa.

Seurakunta lahjoittaa seurakunnan omilla ripareilla kävijöille Raamatun.

JOS KÄYN RIPARIN MUUALLA

Ripariisi kuuluu aina kotiseurakuntaasi tutustuminen, käyt sen kotiseurakunnassasi tai muualla. Toimi näin: Käy täyttämässä normaalisti ilmoittautumislomake ja laita ryhmän kohdalle, että käyn riparin muualla ja kahteen muuhun kohtaan en käy riparia. Muualla ripareiden käyvien yhteinen kokoontuminen aloitetaan adventtijumalanpalveluksella 1.12. klo 10 tuomiokirkossa ja heti sen jälkeen kokoonnutaan Kryptaan, jossa saatte lisätietoa. Jos on kysyttävää, ota yhteys Sariin 0400143249

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen alkaa su 24.9.2022 ja se tapahtuu sähköisesti www.mukaan.net sivuston etusivulla olevaa linkkiä klikkaamalla. Riparipaikat täytetään pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä, joten olethan nopea! ;)

ENNEN ILMOITTAUTUMISTA

 • Keskustelkaa perheen kanssa mikä ajankohta on teille paras ja huomioikaa myös konfirmaation aika.
 • Valitse neljä sinulle sopivaa ryhmää
 • Jos harrastuksesi vaatii säännöllistä harjoittelua tai pelimatkoja, valitse sellainen ryhmä, jossa ei tarvitse olla poissa leiriltä tai hiihtolomaripari tai päiväkoulu. Muista myös sanoa valmentajallesi, että olet riparilla ja ettei sieltä voi poistua.
 • Varaa esille nuoren sähköpostiosoite, huoltajan sähköpostiosoite, nuoren puhelinnumero, huoltajan puhelinnumero. Tarkista, että sähköpostiosoitteet toimivat.

ILMOITTAUTUMISOHJE

 • Siirry sivulle mukaan.net
 • Klikkaa etusivulla olevasta linkistä tai kuvasta, näin pääset ilmoittautumislomakkeelle
 • Lue lomakkeella olevat ohjeet huolella

Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia, täytä ne, muuten et pääse eteenpäin.

 • Täytä lomakkeen tiedot huolellisesti

Huoltajien tietoja kysytään yhteydenottoja varten, joten tarkista heiltä ennen lomakkeen täyttöä heidän tietonsa. Huom! Sinulla ja huoltajallasi pitää olla toimiva sähköpostiosoite. Niihin tulee varmistus ilmoittautumisen onnistumisesta ja tieto mihin ryhmään olet päässyt.

Kaikki tiedot ovat luottamuksellisia!

 • Valitse neljä riparitoivetta. Huomaa, että riparin ajankohta ratkaisee, ei leirikeskus. Tarvittaessa samaan aikaan olevia leirejä voidaan ryhmäjaossa käyttää toistensa vaihtoehtona.
 • Klikkaa ESIKATSELE ENNEN LÄHETYSTÄ. Tarkista vielä, että lomake on huolella täytetty ja oikein.
 • Klikkaa LÄHETÄ!
 • Vahvistus ilmoittautumisesta

Saat heti ruudulle ja antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistuksen ilmoittautumisen onnistumisesta.

 • Olet nyt ilmoittautunut riparille. Kiitos!