RIPARILLE ILMOITTAUTUMINEN

Mikkelissä ilmoittaudutaan rippikouluihin syys-lokakuun vaihteessa. Jokaiselle Mikkelin Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulu-ikäiselle nuorelle lähetetään kotiin kotiin kutsukirje, jossa on ohje kuinka ilmoittautuminen tapahtuu.

Jos nuorella on turvakielto tms. niin kirje ei löydä perille. Tällöin kannattaa ottaa yhteyttä nuorisotyönohjaaja Minna Suihkoseen, minna.suihkonen@evl.fi / 0400 143 453.

Vuoden 2024 ripari-infon riparitietoineen voit ladata tästä:  

Ilmoittautuminen vuoden 2024 ripareille on sulkeutunut ja riparipaikat jaettu. Mikäli haluat mukaan riparille, olethan yhteydessä Minna Suihkoseen (p.0400 143 453, minna.suihkonen@evl.fi).

Ryhmiin otetaan ensisijaisesti oman seurakunnan jäseniä, joille rippikoulu on ilmainen. Jos paikkoja jää, niin silloin niille paikoille otetaan muita kuin kotiseurakuntalaisia. Heille rippikoulu maksaa leirinä 450 euroa ja päiväkoulu 180 euroa.

Mikkelissä on kaksi omaa leirikeskusta, Ruunaniemen ja Susiniemen leirikeskukset. Talvella hiihtolomaripari ja pääsiäisripari pidetään Ruunaniemessä.

RIPARI TULEE, OLETKO VALMIS:
Joka vuosi suuri joukko mikkeliläisiä nuoria käy riparin. Nyt on sinun vuorosi liittyä tuohon joukkoon, oletko valmis?
Ripari on elämän koulu, jossa sinulla on mainio paikka kysellä suuria ja pieniä kysymyksiä. Riparilla mietitään ihmisenä olemista, kasvamista, rakkautta, kuolemaa, kärsimystä, ystävyyttä ja kaikkea tärkeää. Ja parasta on, että riparilla tuo pohtiminen tehdään mitä hauskimmalla tavalla ja parhaassa seurassa.
Riparilla opiskellaan, lauletaan, nauretaan, leikitään, pelataan, syödään ja saunotaan. Välillä hiljennytään ja mietitään elämän tarkoitusta ja omaa suhdetta Jumalaan. Saadaan uusia ystäviä ja opitaan tuntemaan myös omaa seurakuntaa paremmin.

ENNEN RIPARIA:
Ripari rakennetaan nuorta varten ja se koskettaa koko perhettä. Toivomme, että nuoret käyvät keskustelua riparivalinnoistaan huoltajiensa kanssa ennen riparille ilmoittautumista.

Riparille voivat tulla ensi vuonna 15 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat mikkeliläiset nuoret (riippumatta kuuluuko seurakuntaan tai ei). Nuoret, jotka ovat aloittaneet koulun 6-vuotiaana, voivat anoa erityislupaa käydä riparin luokkatovereidensa kanssa. Tässä tapauksessa ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon. Huomaa, että myös kirkkoon kuulumaton (eli väestörekisteriin kuuluva nuori) voi tulla riparille.
Konfirmaatiojuhlaan osallistuminen edellyttää kuitenkin kastetta ja kirkkoon kuulumista. Kirkkoon voi liittyä helposti riparin yhteydessä.

Riparin käyminen voi joskus elämäntilanteen takia tuntua nuoresta hankalalta. Riparin siirtäminen on myös mahdollista. Riparin käyminen myöhemmin voi olla hyvä vaihtoehto, jos nuoren elämässä on paljon vaikeita asioita, kuten sairautta tai surua. Jos ilmoitat siirtäväsi riparin vuodella, niin lähetämme mielellämme sinulle seuraavana vuonna uuden ripari-infon.

 
MITÄ RIPARI EDELLYTTÄÄ?
Riparilaiselta edellytetään osallistumista koko riparin ohjemaan. Kaikilta ripareilta voi tarvittaessa käydä kotona yöpymässä omin kyydein. Ripari sisältää noin 80 tuntia oppimista. Kaikissa ryhmissä ensimmäiset tapaamiset ovat marraskuussa. Ripari kestää vähintään puoli vuotta sisältäen myös tapaamisia ennen intensiivijaksoa.

Kaikille leirimuotoisille ripareille on yhteiskuljetus Mikkelin keskustasta. Niille ripareille, joiden konfirmaatio järjestetään joko Anttolassa, Haukivuorella tai Puumalassa, yhteiskyyti lähtee konfirmaatiokirkolta kulkien myös Mikkelin keskustan kautta.

Riparin vetäjät toivovat, että myös vanhemmat olisivat kiinnostuneita nuorensa riparista. On tärkeää, että perheessä tuetaan nuoren riparin käymistä esimerkiksi järjestämällä siihen tarvittavaa aikaa ja kuljettamalla nuorta eri tapaamisiin. Ripari käydään vain kerran – se on ainutlaatuinen jakso nuoren elämässä.

Leirimme ovat päihteettömiä ja seurakunnan leirikeskuksissa noudatetaan tupakkalain määräyksiä. Leiririparille ilmoittuminen tarkoittaa sitoutumista tupakoimattomuuteen koko leirin ajaksi.

JOS KÄYN RIPARIN MUUALLA:
Huolimatta siitä missä käyt riparin, siihen kuuluu aina omaan kotiseurakuntaasi tutustuminen.
Toimi näin: Käy täyttämässä normaalisti ilmoittautumislomake ja laita ensimmäisen ryhmätoiveesi kohdalle "käyn riparin muualla". Järjestelmä vaatii viisi riparivaihtoehtoa, mutta neljään viimeiseen kohtaan voit valita minkä tahansa muun riparin, ensimmäinen toiveesi toteutuu tässä tapauksessa varmasti.
Muualla ripareiden käyvien yhteinen kokoontuminen aloitetaan jumalanpalveluksella 26.11.2023 klo 10 Tuomiokirkossa ja heti sen jälkeen kokoonnutaan kirkon kryptaan, jossa saatte lisätietoa. Jos on kysyttävää, ota yhteys Sariin (p. 0400 143 403).

 
ILMOITTAUTUMINEN:
2024 ripareille otetaan vuonna 2009 syntyneitä tai sitä vanhempia mikkeliläisiä nuoria.

Riparit ovat maksuttomia Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan jäsenille. Muille leiriripari maksaa 450 euroa ja päiväripari 180 euroa. Seurakunta lahjoittaa riparilaisille Raamatun.

Paikat ripariryhmiin täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä! Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan kuuluvilla nuorilla on etusija riparipaikkoihin. 

ENNEN ILMOITTAUTUMISTA:

  • Keskustelkaa perheen kanssa siitä, mikä ajankohta on teille paras. Huomioikaa myös konfirmaation aika ja paikka sekä mahdollinen etukäteisviikonloppuleiri.

  • Valitse viisi sinulle sopivaa ryhmää. Jos olit ajatellut tulevasi kavereidesi kanssa, sovi ryhmät myös heidän kanssaan. Sinulla on parhaimmat mahdollisuudet päästä kavereidesi kanssa samalle riparille, jos teillä on samat riparitoiveet samassa järjestyksessä. Talven ja loppukesän ripareille on helpompi päästä kaverin kanssa, sillä alkukesän riparit ovat aina suosituimpia.

  • Jos harrastuksesi vaatii säännöllistä harjoittelua tai pelimatkoja, valitse päiväripari tai sellainen ryhmä, jossa sinun ei tarvitse olla poissa leiriltä. Jos harrastuksesi on kesäpainotteinen, myös hiihtolomaripari tai pääsiäisripari voi olla sinulle hyvä vaihtoehto. Muista myös sanoa valmentajallesi, että olet riparilla ja ettei sieltä voi poistua.

  • Varaa ennakkoon esille nuoren henkilötunnus ja sekä nuoren että huoltajan sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot. Nämä ovat pakollisia tietoja ilmoittautuessa. Tarkista, että sähköpostiosoitteet toimivat, sillä tieto ryhmävalinnasta tulee vain sähköpostitse.