Pokka pitää

Hymyn heitto

Istutaan piirissä siten, että jokainen voi nähdä toisensa. Leikin aloittaja hymyilee avoimesti ja katsoo toista leikkijää silmiin. Sitten hän pyyhkäisee hymynsä kädellään kasvoiltaan ja heittää sen valitsemalleen leikkijälle. Tämä ottaa hymyn kiinni ja levittää sen hetkeksi kasvoilleen. Sitten hän pyyhkii oman hymynsä pois ja heittää sen seuraavalle. Kenenkään muun ei tule hymyillä eikä heittäjän kasvoille saa jäädä jälkeäkään niissä olleesta hymystä. Leikki tietysti onnistuu silloinkin, kun se epäonnistuu.

Pekka Pokka

Idea on muuten sama kuin edellä, mutta keskellä olija yrittää saada muut nauramaan ilvehtimällä ja sanomalla: "Olen Pekka Pokka ja pokkani pitää pimpelipom".

Rakkauden vannominen

Istutaan piirissä. Leikinjohtaja aloittaa leikin piirin keskeltä. Hän menee jonkun piirissä istuvan luo ja vannoo rakkauttaan tätä kohtaan seuraavasti: " Rakkaani, rakastan sinua! Jos sinäkin rakastat minua, hymyile minulle edes vähän". Tunnustuksen kohde vastaa: " Minäkin rakastan sinua, mutta en voi juuri nyt hymyillä". Tarkoituksena on, ettei piirissä istuvan pokka petä. Jos hän edes hymyilee tai suorastaan repeää, joutuu hän vuorostaan piirin keskelle vannomaan rakkauttaan. Jos pokkaa ei petä, rakkaudenvannoja jatkaa matkaansa ja etsii uuden kohteen.

Mirri parka

Istutaan piirissä. Yksi leikkijöistä on "mirrinä" piirin keskellä. Mirri yrittää saada muut nauramaan esittämällä kissaa, joka etsii kotia. Muut leikkijät taputtavat mirriä ja sanovat: "Voi, voi mirri parka en voi sinulle kotia antaa". Kasvojen pitää pysyä peruslukemilla, jos hymyilee tai nauraa joutuu mirriksi keskelle.

Turskan tappaminen nauruun

Leikkijät makaava lattialla tai pöydän ääressä niin, että leuka on pöydän kannen päällä eikä muuta vartaloa näy. Viesti kulkee kuten käsiläpsyssä, mutta kulkee ´he´:llä. Tarkoitus on olla nauramatta. Väsyneenä on kyllä kivaa.
Toinen versio on niin, että leikkijät makaavat lattialla päät toistensa mahojen päällä.

Silli ja turska

Ympyrässä esim. vj aloittaa sanomalla silli (hampaat eivät saa näkyä eikä saa nauraa, muuten joutuu pelistä pois).Vj:stä seuraava jatkaa edelleen sanomalla silli näin jatketaan, kunnes joku sanomalla turska vaihtaa suuntaa.

Makkara

Leikkijät istuvat ringissä. yksi on keskellä ja kyselee muilta kaikenlaisia kysymyksiä. Leikkijä jolta kysytään vastaa aina kysymykseen MAKKARA tai makkaralla tai makkaraa, makkaraksi, makkaralle jne. Ideana on säilyttää pokka, jos nauraa joutuu keskelle kyselemään hassunkurisia kysymyksiä vuorostaan.
esim. kysymys: Mitä ihmettä sun korvasta oikeen tursuaa