PÄIVÄNKAKKARAPIIRI
Kaikki makaavat mahallaan tai selällään kolon lattialla päät piirin keskustassa ja jalat siitä ulospäin. Jokainen sanoo vuorollaan yhden hyvän ominaisuuden vierustoveristaan tai vaihtoehtoisesti jonkin asian, josta juuri sinä hetkenä on erityisen iloinen tai surullinen. Lopuksi voidaan laulaa esim. Ilta pimenee tai Tää ystävyys ei raukene.

POLVELLE
Seisotaan piirissä peräkkäin. Piiriä tiivistetään niin, että kaikki ovat kiinni toisissaan ja piiri on mahdollisimman pyöreä. Yritetään kaikki istua yhtä aikaa takana olevan polville. Jos joku rupeaa kaatumaan, noustaan heti ylös. Yritetään niin kauan, että jokainen istuu tukevasti takana olevan polvilla. Harjoitus edellyttää luottamusta ja yhteistyötä.

OMA YSTÄVÄNI
Istutaan piirissä. Vetäjä kaataa keskelle pussillisen kiviä (perunoita, puunlehtiä, tms.). Jokainen valitsee itselleen kiven, keksii sille nimen ja taustatarinan, jonka esittelee vuorollaan muille: "Tässä on Mikko Kivinen, joka rockaa kuin peruskallio." Kun kaikki ovat esitelleet kivensä, ne laitetaan takaisin pussiin. Sekoitetut kivet kaadetaan takaisin piirin keskelle. Jokaisen on nyt löydettävä kivinen ystävänsä uudestaan. Huomataan, että kaikki ovat yksilöitä, vaikka aluksi tuntuukin, että kaikki ovat samanlaisia.

MIELIKUVISTUSMATKA
Taustalla voi soida rauhallista musiikkia. Musiikin sekä hartaudenpitäjän eläytyvien kertomusten avulla sitten tehdään mielikuvitusmatkoja ympäri maailman: vaelletaan tuntureilla, löhöillään auringossa palmujen katveessa tai ratsastetaan kamelilla autiomaassa. Pääasia on, että mielikuvat ovat myönteisiä.

MAALATAAN MUSIIKKIA
Mielen voi virkistää maalaamalla musiikkia. Kukin kuvaa musiikin herättämiä mielikuvia, millä väreillä ja miten haluaa. Tarkoitukseen voidaan käyttää esim. sormivärejä.

KYNTTILÄPOLKU
Hartaudenpitäjä vie ulos kynttilöitä/myrskylyhtyjä ja tekee polun, jonka varrella on runoja, Raamatunpätkiä, mietteitä tai aforismeja sopivin välimatkoin. Osallistujat kiertävät polun yksitellen.

KYMMENEN SATTUMANVARAISTA SANAA
Sanomalehdestä leikataan kymmenen sanaa, joita käytetään tarinan lähtökohtana. Kaikki käyttävät tarinassa sanaa, jonka he nostavat hatusta. Johtaja aloittaa tarinan käyttäen omaa sanaansa. Muutaman lauseen jälkeen seuraava jatkaa tarinaa sisällyttäen oman sanansa siihen. Tällä tavoin ryhmä luo lyhyen, ehkä hassunkin tarinan, jossa on alku, keskivaihe ja loppu.

ERILAINEN - SAMANLAINEN
Jokainen hakee itselleen kiven. (Kivi on voitu etsiä jo aiemmin ja vaalia omaa kiveä koko päivän). Iltapiirissä jokainen vuorollaan kertoo, mitä erikoista omassa kivessä on. Huomataan, että kaikki kivet ovat erilaisia, kuten ihmisetkin. Keskustellaan, miksi ihminen valitsee kiven (ja vaatteet, kaverit, yms.) omien mieltymystensä mukaan ja miksi omaa mieltymystä pidetään arvokkaampana kuin muiden. Opetellaan arvostamaan erilaisuutta ja huomaamaan erilaisuuksien ylikäyvä samanlaisuus.

ILOISTEN AJATUSTEN ILTAHETKONEN
Ioisten ajatusten iltahetkonen on hiljentymishetki, jossa kerrotaan toisille hyviä asioita. Kullekin kiinnitetään selkään tyhjä pahvilautanen esim. hakaneulalla tai teipillä. Lautasen annetaan täyttyä hyvillä asioilla siten, että jokainen kirjoittaa jokaiselle jonkin hyvän, positiivisen, iloisen, mukavan seikan... Sellaisen, josta toisessa erityisesti pitää (ja joka on kiva lukea). Kun kaikki ovat kirjoittaneet hyvät ajatuksensa, istutaan piiriin lattialle ja irrotetaan lautaset. Niihin ilmestyneet asiat voidaan sitten lukea kukin itsekseen tai kertoa yhteisestikin.

IHMINEN IHMISEEN
Seisotaan piirissä. Kun johtaja sanoo esim. "Peukalo olkapäähän", jokainen laittaa oman peukalonsa piirissä oikealla puolellaan olevan olkapäähän kiinni. Jotkut suoritukset edellyttävät ongelmanratkaisutaitoa, jotta kaikkien onnistuu tehdä tehtävä yhtä aikaa (esim. kyynärpää polveen). Noin joka kolmannella kerralla johtaja sanoo: "Ihminen ihmiseen", jolloin vaihdetaan paria. Se joka jää ilman paria on seuraava ohjeiden antaja. Jos osallistujia on tasaparit, viimeiseksi toisensa löytänyt pari on yhdessä ohjeiden antaja.

HILJAISUUS PUHUU
Helppo tapa rentoutua yksin tai ryhmässä on maata lattialla rauhallista musiikkia hiljaa kuunnellen.

HILJAISUUDEN ÄÄNET
Istutaan tai maataan lattialla hiljaa ja keskitytään kuuntelemaan ympäristön ääniä. Kuuluuko hengitystä, rapinaa, kellon tikitystä, ulkoa oven kolahdus, hissin ääni, auton surinaa, lasten huutoja pihalta, tuuli, puiden narinaa, sateen ropinaa, lintujen viserrystä jne. Lopuksi voidaan keskustella, miltä hiljaisuus kuulostaa?

ELÄMÄNPUU
Elämänpuu kasvaa tyhjälle paperiarkille, johon ensin hahmotellaan kynällä puun muoto – sen runko ja oksat. Puuhun aletaan sitten kerätä omaa elämää ja ajatuksia: vaikkapa lehdistä, esitteistä, papereista tai muusta valmiista materiaalista leikkaamalla taikka itse kirjoittamalla tai piirtämällä puun runkoon ja sen oksille. Sanoja, kirjaimia, lauseita, kuvia...asioita, jotka kullekin ovat erityisen tärkeitä ja läheisiä. Taustalla voi soida hiljaista musiikkia. Puiden kasvettua täyteen mittansa kukin voi kertoa toisille omasta puustaan... Löytyy ehkä uusia puolia, joita toisissa tovereissa ei tiedetty olevankaan.